Nové modely přístrojů Accuniq!

3.10.2017

Přístroje pro analýzu složení těla Jawon v novém designu, více funkcemi a novým jménem Accuniq. Na Bonanze máme pro Vás slevu! V případě zájmu pište na info@e-bonanza.cz.

odkaz.

Pálivé papričky a hubnutí

7.11.2015

V Českém rozhlase s doc. Dohnalem na ostré téma: chilli papričky. První odkaz čas 31:35 min, druhý 3:00 min.

odkaz. odkaz.

Doplňky stravy nejsou řešením

1.10.2015

Nechcete nakupovat předražené doplňky stravy od konkurence? Navštivte naše kurzy Zásadotvorné regenerace, kde používáme celostní přístup.

odkaz.

Dotační poradenství

30.9.2015

Již několik let poskytujeme poradenství v oblasti získávání dotací. Na některé můžete dosáhnout i vy!

Přednáška na VOŠZ a SZS Hradec Králové

21.4.2015

Přednášeli jsme budoucím zdravtnicím a zdravoťákům.

odkaz.

O stévii na Ona dnes

2.8.2014

Podíleli jsme se na článku o alternativních sladidlech.

odkaz.

Přednášky v Bazalce

12.2.2014

Zveme vás na cyklus vaření spojený s přednáškami nazvaný Konec mýtům o živinách. Vaří a přednáší Ing. Luce Dohnalová. Akce se koná v Bazalce v Hradci Králové. Více na odkazu.

odkaz.



O stévii

2.8.2014

Stévie: sladidlo indiánů pomůže diabetikům, na tlak i na hubnutí…


Jíme hlavou

3.2.2014

Naše aktuální články najdete také na webu Jíme hlavou…

http://www.jimehlavou.cz/


Jídlem proti radiaci

4.4.2011

Článek o tom, která jídla jsou vhodná proti účinkům ozáření…

Celý článek

Cizrna beraní - Cicer arietinum

23.2.2010

Cizrna neboli římský hrách patří stejně jako např. fazole, čočka a hrách mezi luštěniny. Zatímco v Čechách patří cizrna mezi méně známé luštěniny, v Asii je běžnou součástí jídelníčku. Počátky pěstování a šlechtění cizrny spadají do doby zhruba…

Celý článek

Doplňky stravy – byznys nebo nutnost?

22.11.2009

V průběhu naší poradenské praxe se čím dál častěji setkáváme s klienty, kteří nám kladou otázku, zda musí jíst doplňky stravy. Na celou problematiku se zaměřím trochu podrobněji a vyzvednu zde několik důležitých informací…

Celý článek

Máme se bát glutamátu?

02.11.2009

Glutamát sodný (MSG, E 621) se vyskytuje prakticky ve všech potravinách, včetně masa, ryb, drůbeže, mléka (lidské mléko), houbách a mnohé zelenině. Bylo zjištěno, že glutamát je důležitým prvkem v přirozeném zrání a umožňuje plné projevení chuti potraviny. Pravděpodobně…

Celý článek

Vláknina - kolik jíst denně?

17.09.2009

Vláknina je jednou z významných složek potravy. Ikdyž je velmi těžko stravitelná, o prospěšnosti jejího příjmu není pochyb. Národy, které mají ve své stravě vyšší obsah vlákniny, mají v populaci výrazně nižší výskyt rakoviny tlustého střeva než ty, s nízkým podílem vlákniny. Co je to vláknina? Dle…

Celý článek

Alli - tě naučí...

21.08.2009

V poslední době na mne při občasném sledování televize útočí reklama na zázračný lék Alli. Téměř jej nabízejí komukoliv, ačkoliv je primárně určen, pokud se nepletu, lidem s BMI (body mass index) větším než 28. V mém případě při výšce asi 190 cm je to něco přes 101 kg. Co je to Alli? Jedná se o…

Celý článek

Jídlo a dobrá nálada… to k sobě patří!!!

20.08.2009

V časopise Moje psychologie byl otištěn článek, kde jsme se zabývali vlivem složek jídla na náladu konzumenta. Více najdete na stránkách časopisu.

Odkaz

Jídlo ovlivňuje naše pocity

20.08.2009 08:37

Pro časopis Naše psychologie jsme se podíleli na článku "Oběd vám zvedne náladu!". O tom, jak jídlo může uvlivňovat naše pocity, například pocit štěstí se můžete dočíst přímo na stránkách uvedeného časopisu.

Celý článek

Klub bonanza

14.08.2009

Pro všechny, kteří chtějí vědět více o tom, co jedí a zajímají se o problematiku potravin a stravování, připravujeme Klub bonanza. Členové Klubu budou…

Celý článek

Připravujeme: Toxické působení vybraných potravinových aditiv

14.07.2009

V současné době dokončujeme ve spolupráci se studenty oboru Toxikologie na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem miniseriál o potravinových aditivech včetně přehledu metod testování jejich toxicity. Budou zde uvedena rizikovější aditiva i ty, která jsou z pohledu průměrného konzumenta bezpečná…

Celý článek

Seznam povolených potravinových aditiv ke dni 16.6.2009

16.06.2009

Seznam přídatných látek povolených pro použití v potravinách dle vyhlášky č. 4/2008 Sb. Číslo E Látka Použití...

Celý článek

Teflon: zabiják či pomocník

15.06.2009

Pánev s nepřilnavou úpravou zná snad každý. Jedním z nejčastěji používaných nepřilnavých povrchů je Teflon (polytetrafluoroethylen, PTFE). Mimochodem, PTFE přísadu známe i z reklam na úžasnou ochranu laků aut, kdy se na kapotě dají smažit volská oka, střílet po ní diabolkami apod., aniž by to…

Celý článek

Jak zhubnout "pár kilo" do plavek

09.06.2009

Blíží se letní prázdniny a s nimi i letní aktivity, jako je koupání a opalování. Po zimních měsících nám možná zůstala nějaká kila navíc a potřebujeme se jich rychle zbavit. Pokud se jedná o několik kilogramů, dá se to zvládnout poměrně snadno. Jako jakákoliv činnost, vyžaduje hubnutí silnou vůli a…

Celý článek

Inzulín a jeho role při hubnutí

08.06.2009

Inzulín je hormon produkovaný hormon B buňkami Langerhansových ostrůvků slinivky břišní. Jeho role je snižování hladiny glykemie (hladiny krevního cukru). Nejprve je vytvořen v neaktivní formě tzv. proinzulínu, který je posléze odštěpením C-řetězce převeden na aktivní formu inzulínu. Ten je poté…

Celý článek

Glykemický index vybraných potravin

08.06.2009

Zde jsou uvedeny glykemické indexy vybraných potravin. Databáze bude postupně rozšiřována a doplňována o nové potraviny…

Celý článek

Glykemický index

05.06.2009

Jistě má každý z vás zkušenost, že po konzumaci některých potravin dostane hlad dříve než po konzumaci jiných. Nebo, že při stejném kalorickém přísunu méně hubne, zatímco kolegyně je již jako proutek. Kromě obsahu vlákniny ovlivňuje tyto vlastnosti například i tzv. "glykemický index". Glykemický…

Celý článek

Vláknina - kdo s ní přišel na trh jako první?

05.06.2009

V roce 1953 Hipsley poprvé použil termín „dietární vláknina“ pro označení nestravitelných součástí buněčných stěn rostlin. Mezi lety 1972 a 1976 význam vlákniny vzrostl díky tomu, že byl zkoumán její vztah ke zdraví. Z hypotézy vyplývá, že zvýšený příjem potravin s vyšším obsahem vlákniny je v…

Celý článek

Deset zlatých pravidel

03.06.2009

Deset zlatých pravidel k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin (podle Světové zdravotnické organizace v Ženevě) 1. Výběr zdravotně nezávadných potravin. 2. Zabezpečit dokonalé provaření a propečení potravin – min. 70°C ve všech částech zpracovávaní potraviny. 3. Zkonzumovat…

Celý článek




© ebonanza - vlastimil dohnal. Všechna práva vyhrazena.