Nové modely přístrojů Accuniq!

3.10.2017

Přístroje pro analýzu složení těla Jawon v novém designu, více funkcemi a novým jménem Accuniq. Na Bonanze máme pro Vás slevu! V případě zájmu pište na info@e-bonanza.cz.

odkaz.

Pálivé papričky a hubnutí

7.11.2015

V Českém rozhlase s doc. Dohnalem na ostré téma: chilli papričky. První odkaz čas 31:35 min, druhý 3:00 min.

odkaz. odkaz.

Doplňky stravy nejsou řešením

1.10.2015

Nechcete nakupovat předražené doplňky stravy od konkurence? Navštivte naše kurzy Zásadotvorné regenerace, kde používáme celostní přístup.

odkaz.

Dotační poradenství

30.9.2015

Již několik let poskytujeme poradenství v oblasti získávání dotací. Na některé můžete dosáhnout i vy!

Přednáška na VOŠZ a SZS Hradec Králové

21.4.2015

Přednášeli jsme budoucím zdravtnicím a zdravoťákům.

odkaz.

O stévii na Ona dnes

2.8.2014

Podíleli jsme se na článku o alternativních sladidlech.

odkaz.

Přednášky v Bazalce

12.2.2014

Zveme vás na cyklus vaření spojený s přednáškami nazvaný Konec mýtům o živinách. Vaří a přednáší Ing. Luce Dohnalová. Akce se koná v Bazalce v Hradci Králové. Více na odkazu.

odkaz.


Narozený v roce 1976 v Brně. Po absolvování Střední průmyslové školy chemické v Brně vystudoval Analytickou chemii na Katedře chemie Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Zde postupně získal tituly bakalář (Bc.), magistr (Mgr.), doktor (Ph.D.), doktor přírodních věd (RNDr.) a docent (doc.). Na Fakultě vojenského zdravotnictví Univerzity obrany získal titul doktor (Ph.D.) v oboru Toxikologie.


V rámci doktorského studia absolvoval dlouhodobé stáže na Indiana University (Bloomington, Indiana, USA) a Universidad de La Laguna (Tenerife, Španělsko) a poté i celou řadu krátkodobých pracovních stáží (Maďarsko, Francie apod.).


V minulosti pracoval pro farmaceutickou firmu Taurus, a.s. (Veverská Bítýška), později působil jako odborný asistent nebo vedl kvalifikační práce na různých vysokých školách (Masarykova univerzita, Vysoké učení technické v Brně, Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Univerzita Hradec Králové).


V současné době působí na Katedře chemie Přírodovědecké fakultě UJEP v Ústí nad Labem a Katedře chemie Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec Králové.


Již od střední školy se zabývá analýzou a chemií léčiv a potravin a jejich působení na lidský organismus. Na svých zahraničních stážích se věnoval zkoumání přírodních produktů, jako jsou například antioxidanty v cereálních výrobcích. Postupem času se specializoval na výskyt a tvorbu toxických látek v potravinách a na hledání možností minimalizace s nimi souvisejícími zdravotními riziky. Na této problematice intenzívně pracuje již od svého působení na Ústavu technologie potravin AF MZLU v Brně.


Absolvoval či přednášel na celé řadě kurzů, seminářů a konferencích zaměřených na výživu, hygienu a zdravotní nezávadnost potravin, toxikologii potravin apod. Je držitelem certifikátů z různých školení výživových poradců a dalších doplňkových kurzů, rozšiřujících jeho kvalifikaci. Své znalosti předává v rámci předmětu Toxikologie potravin hned na dvou univerzitách (UJEP v Ústí nad Labem, Univerzita Hradec Králové).


Nezabývá se však pouze výživou, ale zajímá se i o další oblasti související se zdravým životním stylem, jako jsou masáže či volnočasové sportovní aktivity.




studium



poradce pro výživu



masáže



ocenění a semináře





© ebonanza - vlastimil dohnal. Všechna práva vyhrazena.